ALAPÍTVÁNNYAL A KAPUSKÉPZÉSÉRT! – 2017.05.23.

ALAPÍTVÁNNYAL A KAPUSKÉPZÉSÉRT!

Sugár Tímeát a honi kézilabda barátoknak nem nagyon, a fehérváriaknak pedig egyáltalán nem kell bemutatni. Az Alba Fehérvár KC kapusedzőjének egy régi álmát sikerült megvalósítania azzal, hogy létrehozta a Sugár Tímea Kézilabda Kapusképzés Alapítványt.

sugar_kezilabda_kapuskepzes_alapitvany.jpg

Sugár Tímea tizenhét éve foglalkozik kapusképzéssel. Az Alba Fehérvár KC kapusedzője kezei között olyan kiváló hálóőrök fordultak meg, mint Szikora Melinda, Kiss Éva, Herr Orsolya, vagy éppen Sipeki Flóra. A fehérvári mellett további három műhelyben foglalkozik kapusokkal, jelenleg összesen ötvenkilencen pallérozódnak a kezei alatt. A paletta igen széles, hiszen a legfiatalabb hét, míg a legidősebb tanítvány harminckilenc esztendős.

A játékosként Európa-bajnoki aranyat nyerő Sugár Tímea az elmúlt években a hétköznapok „szürke” edzései mellett különböző programokkal, táborokkal, találkozókkal tette színesebbé kapusai életét. A közelmúltban pedig egy régi álma vált valóra: létrehozta a Sugár Tímea Kézilabda Kapusképzés Alapítványt! „Nagy öröm számomra, hogy nagyon sok munka, és előkészület után sikerült megvalósítani az egyik álmomat: elindítani az alapítványt. -mondta Sugár Tíme. -Az alapítvány célja, a kézilabda kapusok szakmai tudásának gyarapítása és fejlesztése, illetve mentális, pszichés tulajdonságaik erősítése. Emellett pedig fontos, hogy a tíz éve létrehozott kapus programokat (Kapusok túrája, a Kapusok találkozója, illetve a Kapusok társasága) az alapítványban is tudjam folytatni, illetve szeretném ezeket tovább bővíteni!”

Az Alba Fehérvár KC – Érd szezonzáró bajnoki mérkőzés pedig remek lehetőséget kínál arra, hogy az alapítvány bemutatkozzon a nagyközönség előtt. A mérkőzésre érkezők egy-egy tombola megvásárlásával támogathatják a jelen, és a jövő kapusreménységeit. A találkozó félidejében tartandó sorsoláson a szerencsések egy-egy Szikora, Kiss, Herr, vagy éppen Sipeki mezzel lehetnek gazdagabbak, ezek mellett pedig majd gazdára talált egy Sugár kapustáboros pulóver, illetve mez, valamint több Sugár kapusképzéses zsák, illetve kulcstartó. Tombolát pedig majd a meccs helyszínén, a Köfém Sportcsarnokban lehet vásárolni ötszáz forintért.

Írta Kaiser Tamás

alapitvanyakapuskepzesert4.jpgalapitvanyakapuskepzesert3.jpg

Vissza a hírekhez