CZIRÁKY FANNI BUDAÖRSÖN - 2016.01.06.

CZIRÁKY FANNI - „AZ ÉLETEMBEN A KÉZILABDA EGY AJÁNDÉK”

2016. január 7.


Cziráky Fanni a Magyar Krikett Válogatott, emellett profi kézilabdázó. A 24 éves kapus már többször lemondott a kézilabda pályafutásáról, de úgy látszik, a sport nem akarja elengedni...

czirakyfannikĂŠzilabda.jpg

Kezdjük az elején. Mikor és hol kezdtél el kézilabdázni?

12-13 éves koromban kezdtem kézilabdázni Székesfehérváron, az utánpótlás korosztályokat végigjárva kerültem a felnőtt csapathoz, 19 évesen.2 évig voltam itthon profi játékos, a fehérvár színeimben, aztán Franciaországba szerződtem, ahol szintén 2 évet töltöttem. 1,5 évvel ezelőtt jöttem haza, és szögre is akasztottam a cipőmet. Ezután jött 2015 szeptemberében az FKC megkeresése, hogy lesérült az összes kapus, tudnék-e vállalni egy hónap munkát náluk, míg felépülnek. Természetesen éltem a lehetőséggel, eközben talált meg Mihály Attila is, akivel a fehárvári évek alatt sokat dolgoztunk együtt.

A kézlabda mellett krikettezek 16 éves koromtól, mióta ez a sport megjelent Magyarországon, a mai napig a válogatott tagja is vagyok. Játszottam minden ligában. Jelenleg a Magyar Krikett Szövetség egy iskolai programjában dolgozom, oktatok.

A Dunaújváros elleni mérkőzés volt az első éles bevetésed a budaörsi csapatban. Milyen volt a benyomásod a lányokról, a klubról?

Barátságos klub, az egész atmoszféra nagyon szimpatikus. Nagyon sok volt csapattársam játszott itt az évek alatt, úgyhogy nyomon követtem már az NBI/B-ben nyújtott teljesítményüket is.

Szimpatikus a vezetőség és a szakmai stáb gondolatisága, szerintem ez a jövő, ahogy a budaörsi klubot építik. Mindenki nagyon kedves volt, hamar befogadtak a lányok, bár ezzel sosem volt problémám az évek során. Nagyon izgalmas dolognak tartom, hogy egy ilyen fiatal gárdával indult a csapat a bajnokságban. Szépen harcolnak a lányok, egymást segítve mennek előre, és ajándéknak élik meg, hogy NBI- ben játszhatnak, függetlenül attól, hogy lelkileg nagyon nehéz feldolgozni, hogy folyton mész, de sosem te vagy az esélyesebb.

Milyen Irinával dolgozni? Hosszú távra tervezel a csapattal?

Pályafutásom nagy része alatt Sugár Tímeával dolgoztam, ami azért eléggé meghatározta a stílusomat. Mikor Franciaországba kerültem egy orosz származású kapusedzővel volt szerencsém dolgozni, aki szöges ellentéte volt a Susu által képviselt iskolának. Irina stílusa inkább a kinti edzőmére hajaz, de mégis teljesen új szempont nyílt ki előttem. Nagyon élvezem, hogy új kihívásokkal nézek szembe, és hogy meddig fog tartani, azt nem tudom. Nem tervezek már előre a kézilabdában, minden pályán töltött perc, nekem ajándék.

Vissza a hírekhez