EGY SZÉP PÁLYAFUTÁS LEZÁRÁSA - 2016.06.13.

Kamper Olívia 16 felnőtt szezon után búcsút intett a kézilabdapályának. Azaz, dehogy intett búcsút!  Mondjuk inkább úgy, átállt az oldalvonal másik oldalára.

kamper_olcsa_1.jpg

Susu [Sugár Tímea] és a fehérvári szurkolók elbúcsúztattak az utolsó meccsed előtt. Meglepődtél?

Nagyon meglepődtem a búcsúztatáson, nem számítottam rá. Susunak köszönhetően a családom is eljött, hogy a játékos pályafutásomtól elbúcsúztassanak. Itt is szeretném a szurkolóknak, Susunak és a családomnak megköszönni, hogy nem felejtették el: nekem ez az életem egyik legfontosabb szakasza volt.

Igaz a térdem már nem bírta a kiképzést, így elég szerencsétlen módon a lelátóról néztem végig életem utolsó meccsét.

Vontál már mérleget? Ha visszatekintesz a pályafutásodra, mik a legmarkánsabb emlékek?

Kezdjük a felnőtt pályafutásom legelején. Azt, hogy még 15 éves sem voltam, 8 évvel azután, hogy elkezdtem pattogtatni a labdát, amikor a bajnok Fradiban pályára léphettem, így visszagondolva nagyon nagy dolognak tartom. Nagyon boldog vagyok, hogy kétszeres EHF-kupa győztesnek mondhatom magam.

Sajnos nagyon sok sérülés hátráltatott, az utóbbi 5 évben minimum egyszer műtöttek évente, ezt lelkileg is nehéz feldolgozni.  Mindig felálltam és csináltam a "dolgom", de a 9. műtétem után már át kellett gondolnom a hogyan továbbot. És hiába hoztam meg a döntést, hogy abbahagyom a játékot, a tízediket sem úsztam meg... De ezektől függetlenül is azt mondom, hogy nagyon szép kerek pályafutást tudhatok magaménak. Sok helyen megfordultam, sokat tanultam, nem csak a kézilabdáról, emberekről, kapcsolatokról is.

Kik voltak pályafutásod meghatározó személyiségei?

Kezdésnek megemlíteném a testnevelő tanáromat, aki megtanított kézilabdázni, még 1992-ben, ő Gyimesi Laci "bácsi". Aztán minden edzőmet felsorolhatnám, mert mindenkitől tanulhattam valamit. A családom is mindig, mindenben támogatott. Sok barátot szereztem a hosszú évek alatt, köztük Susut is, akivel így hogy edző leszek, tovább tudjuk egymást segíteni. Nem utolsó sorban a férjemet, Tomori Győzőt is a kézilabdának „köszönhetem”.

Mennyire volt nehéz meghozni a döntést?

Miután ez volt a 16. szezonom a felnőttek között, és már nem éreztem magamban azt, hogy akár még egy alapozást végig dolgozzak, a jövőmet már nem játékosként építem, így nem volt nehéz döntés.

Mik a további terveid? Az, hogy edzősködni fogsz, megkönnyítette a visszavonulást?

Szépen fokozatosan állítottam át magamat a "civil" életre. Férjem, Győző létrehozott egy szakosztályt, ahol dolgozhatok az elkövetkező években. Ezt látva könnyebb elszakadnom a pályától játékosként. Közben felkértek Dabason a női megyei felnőtt csapat edzőjének. Aztán a Vecsés NB/II-es felnőtt női csapatának irányítása is az én feladatom lesz jövőre. Ezek a feladatok új kihívást jelentenek számomra, ami örömmel és kíváncsisággal tölt el. Nagyon várom az augusztusi kezdést! Addig pedig kipihenem az elmúlt 24 évet és újult erővel csapok a lovak közé.

kamper_olcsa_2.jpg

Írta: Berkesi Péter

Vissza a hírekhez