FLÓRA LETT A JANUÁR JÁTÉKOSA - 2017.02.09.

Az FKC-Fanat-X Szurkolói Egyesület tagjai minden hónapban megválasztják az adott hónap legjobb fehérvári játékosát. Januárban Sipeki Flóra bizonyult a legjobbnak.

Többen is kiváló teljesítményt nyújtottatok a hónap során. Nyilván a szakmai vélemények a legfontosabbak, de mit jelent számodra egy szurkolói elismerés?

Amióta Fehérvárott játszom ez volt az első alkalom, hogy a szurkolók a legjobbnak választottak, emiatt is különleges ez számomra. Nagyon jólesett, főleg annak tudatában, hogy sok jó teljesítmény volt a csapatban az elmúlt hónapban.

 

sugarkapuskepzes_flora2.jpg

Nem sikerült az EHF továbbjutás, de nagyon magas szintű teljesítményt nyújtottatok, igen komoly csapatok ellen. Személy szerint mik a tapasztalataid?

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült továbbjutni, nüanszokon múlott, főként a Brest elleni meccsek alapján. De nagyon nagy élmény volt a csapattal megélni ezeket a pillanatokat. Még inkább összehozott minket a sok utazás, az együtt szerzett tapasztalat, amit remélhetőleg a következő időszakban hasznosítani is tudunk majd. Elég speciális a nemzetközi porondon szerepelni. Különösen most, az új rendszerű EHF-kupában, ahol komoly ellenfelekkel (az oroszok és a franciák is több top-válogatott játékossal rendelkeznek) szemben mérhettük le, hol is tartunk mind csapat szinten, mind egyénileg. Személy szerint nagyon örülök, hogy sok időt tölthettem a pályán, és igyekeztem legjobb tudásom szerint kihasználni a lehetőséget, ezzel segíteni a csapatnak. Voltak hibák, amik fájdalmasak, de ebből lehet csak igazán tanulni, a sikerek pedig hitet adnak, hogy a kemény munka mindig kifizetődik.

Sokat utaztatok januárban. Jutott idő "civil" programokra is? Milyen élményekkel gazdagodtál?

Igen, Oroszországban, és Franciaországban is több napot töltöttünk, mindenhol szép időnk volt, úgymond kicsit elmenekültünk az itthoni zord idő elől. Általában már maga az utazás is jó hangulatban telt, de mindenhol jutott idő egy kis városnézésre is.

Írta Berkesi Péter

Vissza a hírekhez