KICSIK A NAGYOK KÖZÖTT - 2016.09.05.

Az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatánál komoly hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre, a fiatal tehetségek előrelépési lehetőségének biztosítására. Ennek szellemében a 2016/17-es szezonban a klub junior kapusai – Hernádi Dorina, Leiner Bernadett és Vajk Eszter - hármas rotációban a felnőtt kerettel készülhetnek. Belekóstolhatnak a felnőttek életébe, és amikor eljön az ő idejük, könnyebben tudnak majd szintet lépni.

kicsikesnagyok_sugarkapuskepzes20160905.jpg

Mit éreztetek, amikor megtudtátok, hogy a felnőttekkel készülhettek?

H.D.: Meglepődtem mikor Susu [Sugár Tímea] közölte velünk, hogy már idén felkerülünk a felnőttbe. Nagyon boldog voltam, hogy ezt így közösen elértük és örülök, hogy itt lehetek.

L.B.: Nekem hatalmas megtiszteltetés, hogy a felnőttekkel készülhetek, két ilyen kiváló kapussal, mint Herr Orsi és Sipeki Flóra. Ez nagyon nagy élmény és remélem, helyt tudok majd állni.

V.E.: Először szinte sokkolt a hír, mert én tulajdonképpen az utánpótlás csapatba érkeztem a nyáron Kozármislenyből. Nagyon nagy öröm ez számomra. Eleinte kicsit féltem, de remélem, egyre jobban beilleszkedem, és jó edzésmunkát tudok majd végezni.

Mik az első benyomások, mekkora különbség van az utánpótláshoz képest?

H.D.: Nagyon oda kell figyelnünk, hogy jól tudjunk teljesíteni, de Orsi, Flóra és az edzők biztatnak minket, hogy ügyesek vagyunk, és így könnyebb dolgunk van.

L.B.: Teljesen más a felnőtt, sokkal keményebbek az edzések. Susu is keményebben bánik velünk a kapusedzéseken. De jó a társaság, mindenki befogadó a felnőttek közül, így könnyen lehet dolgozni.

V.E.: Ezt tudom mondani én is, jóval keményebb, mint az utánpótlás, oda kell tenni magunkat, de a felnőtt játékosok és az edzők sokat segítenek, hogy be tudjunk illeszkedni és a maximumot tudjuk kihozni magunkból.

Milyen Susuval dolgozni?

H.D.: Szeretem Susut, szeretek vele dolgozni. Pontosítja a mozgásokat, amiket korábban tanultam, nagyon jó kapusedző.

L.B.: Rengeteget tanultam és tanulok tőle. Neki köszönhetek szinte mindent, amit kapusként tudok. Nagyon szeretek vele dolgozni.

Eszti, te rövid ideje vagy Fehérváron, mennyiben más Susuval, mint amit eddig tapasztaltál?

V.E.: Teljesen más. Teljesen mást tanultam eddig, de nagyon jó, amit Susu tanít, és úgy érzem hasznos lesz és eredményesebb tudok lenni ezzel a módszerrel. Nagyon sok új információt kapok, sok új dolgot tanulok, amiket eddig nem tudtam. Nagyon jó.

Tulajdonképpen vetélytársak vagytok. Milyen a viszony köztetek?

H.D.: Szerintem egyáltalán nem látszik, hogy riválisok vagyunk. Jóban vagyunk.

L.B.: Igen, van versengés, főleg így, hogy hárman forgunk a felnőtt csapatban. Nyilván le akarjuk győzni a másikat. De ezzel együtt teljesen jó viszonyban vagyunk mindhárman.

V.E.: Nincsenek konfliktusok. Versengünk egymással, de erről szól a sport. Ettől függetlenül jól megvagyunk egymással.

Milyen célokat tűztetek magatok elé?

H.D.: Kicsi korom óta az álmom, hogy NB I-es kapus legyek. Jó kapus akarok lenni és játszani akarok, mert nagyon szeretek játszani.

L.B.: Mindenképpen az NB I a cél! Én már bemutatkozhattam az első osztályban és remélem, hogy tartósan bekerülök a Fehérvár első csapatába. Jól érzem magam itt, szeretnék még jó néhány évet itt tölteni. Tudom, hogy ezért rengeteget kell még dolgoznom.

V.E.: Elsődleges célom természetesen nekem is, hogy tartósan bekerüljek a felnőtt keretbe és stabil NB I-es kapus legyek itt Fehérváron. Jóval távolabbi, de meg szeretném célozni a felnőtt válogatottságot.

Vissza a hírekhez