SIPEKI FLÓRA MÁSODIK SZEZONJA A FEHÉRVÁRI CSAPATTAL – 2016.08.18.

Javában zajlik az Alba Fehérvár felkészülése a 2016/17-es szezonra. A csapat kapusával, Sipeki Flórával beszélgettünk szakmai hitvallásról, célokról.

eleje.JPG

Egy éve játszol Fehérváron. Miért az FKC-t választottad?

Igen, egy éve kerültem a csapathoz. Örültem a megkeresésnek, mert szerettem volna magam kipróbálni máshol is, nagy kihívásnak tekintettem. A döntésemben fontos szerepet játszott a két edző, Bakó Botond, valamint Susu [Sugár Tímea] személye. 

Miben más a Susuval végzett munka, az addigiakhoz képest?

Olyan játékos vagyok, aki az elvégzett munkában hisz. Mióta Susuval dolgozom, ezt a munkát teljes mértékben megkapom. Nagyon sokat foglalkozunk a mozdulatok pontosításával, lábmunkával, valamint különböző ügyességi feladatokkal,  amiket ezelőtt nem, vagy nem teljesen így csináltam. És ennek meg is van az eredménye.

Megfelelőnek érzed a fejlődésed? Miben léptél előre, és mi az, amiben még komoly fejlődési lehetőséget látsz?

Mindenképpen sokat fejlődtem az elmúlt évben. Idén nyáron már egy szinttel feljebbről kezdtem az alapozást, ami nagy könnyebbséget jelent. Úgy gondolom, hogy majdnem mindenben fejlődtem, valamint mindenben szeretnék is fejlődni. De ha valamit ki akarok emelni, akkor idén szeretnék még inkább labdaközpontú kapussá válni, valamint a tudatosság terén szeretnék jelentősen előrelépni.

Susuval beszélgettem és mondott egy - nekem, laikusnak - meglepő dolgot: A regenerációs időszak a pihenésen túl azért is fontos, mert ezalatt az időszak alatt rögzülnek be a tanultak. Te tapasztalod ezt?

Ezt én is hallottam már, és most, nyáron a saját bőrömön is tapasztaltam. A tavaly tanult új dolgok már beépültek a mozgásomba, és ezeket már csak tovább kell pontosítani, nem újra tanulni.

Hogyan gondolkozol a kapusságról? Milyen típusú kapusnak tartod magad?

Nekem ez a hivatásom. Nagyon szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és ebből meg is tudok élni. Ezt sokszor nem is fogom fel igazán. Szeretek edzeni, és persze az elvégzett munka gyümölcsét a sikeres meccsek jelentik. 

Általában mindent nagyon komolyan veszek az életben, így a kézilabdát is. Ugyanakkor, amikor igazán jól megy a védés, felszabadultnak érzem magam, élvezem minden percét, hisz ez mégiscsak egy játék. Ez az, amiért igazán megéri csinálni.

Mit vársz a következő szezonban magadtól és a csapattól?

A tavalyi bajnoki helyezésünkkel kivívtuk a nemzetközi kupaindulás jogát, így idén még egy fronton helyt kell állnunk a bajnokság, és a Magyar Kupa mellett. Ez kihívás számomra, és a csapat számára is, kiderül majd, hogy hol is tartunk nemzetközi szinten. A bajnokság sem lesz egyszerű menet, hiszen mint mi is, minden csapat erősített, ismét kiegyenlítettebbek lesznek az erőviszonyok. Emellett ebben a szezonban nem lesz rájátszás, az alapszakaszban dől el a végeredmény, ezért minden megszerzett pontnak talán még nagyobb jelentősége lesz. Úgy gondolom, hogy a keretünk jó játékosokból áll, a kulcs az lesz, hogy az újak milyen gyorsan tudnak beilleszkedni, valamint hogy a sérülések ne hátráltassanak minket. 

Az egyéni célom a csapaton belül, hogy minél több időt tölthessek a pályán, s amikor lehetőséget kapok, akkor a teljesítményemmel segíthessem a csapatot. Ehhez pedig a hétköznapokon mindent meg fogok tenni.

vége.JPG

A cikk szerzője: Berkesi Péter
A fotókat készítette: Horváth Gyula

Vissza a hírekhez