SZIKORA MELINDA A KAPUSÖSSZETARTÁSRÓL - 2016.01.11.

Írta: Réty Lilla

Szikora Meli, Sugár Timi / Susu tanítványaként többször is részt vett olyan kapusösszetartásokon, aminek keretében hazai és nemzetközi mérkőzéseket látogattak meg együtt, hogy Susu ezzel is motiválja őket céljaik megvalósításában. S mivel Meli már nemzetközi viszonylatban is megmérette magát, megtapasztalhatta, milyen átkerülni a lelátóról céljai megvalósításának kapujába. A Fradi- Fleury Loiret BL mérkőzés lelátóján most őt figyelhették Susu kapusai, valószínű hasonló célokkal figyelve az eseményeket, mint ahogy régebben Meli tette.

 

Szikora Melinda a kapusĂśsszetartĂĄsrĂłl_1.JPG


„Mikor Susu volt a kapusedzőm, sokszor mentünk KEK meccsekre, és Fradi meccsekre együtt” – emlékezett vissza Meli. „Ilyenkor igyekeztem mindig szakmai szemmel figyelni az eseményeket, hogy mit kellett volna jobban csinálnia a kapusoknak, vagy mit csináltak jól. Ezeket próbáltam mindig ellesni, és gyakorolni az edzéseken. Susuval is mindig megbeszéltük ezeket a mérkőzéseket, tudta, hogy nagy céljaim vannak, mindig azért küzdöttem, hogy olyan csapatba igazolhassak, ahol nemzetközi mezőnyben is megmérethetem magam. Nagyon örülök, hogy ezt is megtapasztalhattam."

 Szikora Melinda a kapusĂśsszetartĂĄsrĂłl_2.jpg


És hogy mit gondolt, mikor megtudta, hogy Susu a kapusokkal kilátogat a mérkőzésére? „Nagyon boldog voltam, mikor mondta, hogy kint lesznek a kapusok, persze azért stresszeltem is kicsit, hogy most majd nagyon jól kell védenem. Nagyon vártam ezt a napot.” A mérkőzést követően odaült Susu kapusaihoz, megköszönte nekik, hogy eljöttek, kérdezte őket a meccsről, hogyan érezték magukat. Persze mindezt csak azután tudta megtenni, miután a szurkolók, és a kis rajongók elengedték gyűrűjükből. „Én imádok a középpontban lenni, ezen szerintem senki sem lepődik meg. Büszkeséggel tölt el, amikor szólnak néhány jó szót, vagy megdicsérnek. Fantasztikus érzés, hogy szeretnek és úgy fogadnak el, amilyen vagyok, bolondosan, és ez tetszik nekik.”

 Szikora Melinda a kapusĂśsszetartĂĄsrĂłl_3.jpg


Meli is és a kapusok is egy újabb nagy élménnyel gazdagodhattak a mérkőzéslátogatás alkalmával, melynek fontosságát Meli így foglalta össze: „Természetesen minden ilyen hangulatban eltöltött meccs akár kintről is nézed, többet tesz hozzád, úgyhogy abszolút kellenek az ilyen élmények a kapusoknak. Remélem Susu még sok ilyen irányú kapus összetartást szervez tanítványinak.”

S nagyon érdekes egybeesés vagy talán a sors furcsa fintora, hogy különböző élethelyzetek mind a Fradihoz kötik Susut és Melit is: Susu is a Fradiban kezdhette bontogatni szárnyait nemzetközi viszonylatban, jó pár évvel ezelőtt. Meli többek között Fradi mérkőzések látogatása után fogalmazhatta meg a kézilabdában elérni kívánt céljait, s most a Fradi hálóját őrzi, s hogy ezen a BL meccsen állította meg Susut egy fradi szurkoló, megajándékozva őt egy óriási visszajelzéssel: „Köszönjük neked a Melit”, utalva az öt éves közös munkájukra. Reméljük, az élet produkál még számunkra hasonlóan különleges helyzeteket. :)

Vissza a hírekhez