FEKETE RÓBERT BEMUTATÓ EDZÉSE - 2019.02.07.

FEKETE RÓBERT BEMUTATÓ EDZÉSE

fekete_robert_bemutato_edzes.jpg

AZ EGYKORI VÁLOGATOTT KAPUS, A MOL-PICK SZEGED UTÁNPÓTLÁS KAPUSEDZŐJE TART TRÉNINGET A VERSECI ÚTON 

Február 9-én, szombaton délelőtt 10-től 13 óráig a kétszeres bajnok, Magyar Kupa-győztes győztes, 81-szeres válogatott hálóőr, Fekete Róbert fehérvári kollégájával, Sugár Tímeával - együttműködésük keretében - tart foglalkozást az Alba Fehérvár KC korosztályos együtteseiben érdekelt tanítványok számára. Susu fontosnak tartja, hogy tehetséges hálóőreink más szemszögből is kapjanak új információkat.

Sugár Tímea és Fekete Róbert aktív játékosként, később a hazai hálóőrök oktatásában is letette már névjegyét. A két kapusedző összesen 182 válogatottságot mondhat magáénak - Sugár Tímea 101, Fekete Róbert 81 alkalommal ölthette magár a címeres mezt -, játékosként, később pedig edzőként szerzett tapasztalatikat most egymás tanítványaival is megosztják.

- Egy éve beszéltünk először a közös munka lehetőségéről Timivel egy kapus konferencián Debrecenben – mondta Fekete Róbert. - Ebben a szegmensben kevés lehetőség van testközelből tanulni a kapusszakmát, mert kevesen vannak, akik át tudnák adni az általuk felépített tudást. Ezért is örültem, hogy belevágtunk. Tavaly nyáron meglátogattam a táborában, utána megbeszéltük, hogy ő jön hozzám edzést tartani, erre sor került decemberben Szegeden, két hétvégén. Érdeklődéssel vártam Timi edzéseit, mert amit ő tanít, az majdhogynem homlokegyenest más, mint amit én oktatok a kapusaimnak. Valahogy kiszivárgott a hír, külsős érdeklődők is szép számmal jöttek, nem csak kapusok, edzők is. Az első gyakorlás kétórás volt, a másik majdnem három, szóval elég fárasztóra sikeredett. Mindketten opciót kínálunk a védésre, tehát megtanítjuk a technikákat, amiből egy szint felett nekik kell kiválasztaniuk azt, amivel sikeresek lehetnek - árulta el Fekete Róbert.

Sugár Timi is nagyon pozitívan tekint vissza a Szegeden eltöltött órákra, véleménye szerint olyan közös munka vette kezdetét, mely mindenképpen eredményes lehet a fiatal hálóőrök számára.

- Kíváncsian vártam a közös munkát, mert teljesen mást képviselünk mi ketten, a termetünkből és a nemünkből adódóan is. Bebizonyosodott, hogy mindketten tudunk egymástól tanulni. Az együttműködésnek az első két lépcsőfoka volt, hogy két szombati napon Szegeden tartottam bemutató edzést a saját módszeremből, az első napon 15, a másodikon 9 kapus vett részt az edzésen, fiúk és lányok vegyesen. Természetesen fiúk voltak többségben, hiszen Robi ezt a vonalat viszi, de lányok is akadtak szép számmal. Szeretnénk a megkezdett közös munkát tovább folytatni, meghívtam Robit Fehérvárra, hogy az én tanítványaimnak adja át tudását, élményeit, gondolatait. Szombaton a fehérvári kapusok gyakorolnak Fekete Róbert irányításával – jegyezte meg Sugár Tímea.

 Horog László

Vissza a hírekhez