ILLUSZTRIS VENDÉG FEHÉRVÁRON - 2019.02.09.

ILLUSZTRIS VENDÉG FEHÉRVÁRON

Fekete Róbert, Pick-Szeged utánpótlás kapusedzője, jött el az Alba Fehérvár csarnokába, hogy a kapusok számára egy jó hangulatú edzést tartson.

sugartimi_kezilabakapuskepzes_illusztris_vendeg_fehervaron.jpg

Hogyan értékeled és milyen tapasztalatokat szereztél a két órás bemutatóedzéseden?

Fekete Róbert: Timi már kétszer tartott edzést nálunk Szegeden, két nagyon jól összerakott magas színvonalú edzést. Most az Ő meghívására érkeztem Fehérvárra, ahol 12 kapusával várt rám. Most nekem kellett az általam használt és tanított technikákkal megismertetnem az Ő tanítványait. Magasra tette a lécet szegedi látogatásakor, ezért be kell vallanom, hogy sokkal több időt töltöttem az edzés megtervezésével, mint máskor szoktam. Átlövés és a ziccer védési technikákból raktam össze egy edzésanyagot. Soha nem tartottam még edzést lányoknak, ez kicsit furcsa volt , bár Timitől kaptam instrukciókat, hogy mire kell figyelnem a kommunikációnál. Én is hoztam magammal négy kapust, a létszám ezzel tizenhatra nőtt. A lányok jól álltak az edzésemhez és nagyon fegyelmezettek voltak. Az első csapat kapusai végig koncentráltan dolgoztak, ami különösen tetszett. A végén még a játék is belefért a közel két órás edzésbe, amit mindenki szemmel láthatóan élvezett. Nagyon jól éreztem magam ebben a profi környezetben. Köszönöm a meghívást és Timivel azon dolgozunk, hogy a közös kezdeményezésünknek további folytatásai legyenek.

Sugár Tímea: Nagyon örültem, hogy Robi Fehérvárra tudott látogatni és be tudta mutatni edzés környezetben, hogy milyen feladatokon keresztül tanítja tanítványait. Mindig beszéltük, hogy a védéshez a látásmódunk ugyanaz a különbséget a technikák leképezésében kell keresni, ez az edzés alatt be is igazolódott. A bemutatóedzés sikerét sok féle képen lehet lemérni, de amikor két órás edzésen vannak túl és mindenki mosolyog, akkor szerintem egyértelmű a nap sikere. Szeretnénk még sokszor boldog arcokat látni és mi azon leszünk, hogy számukra megteremtsük a lehetőségeket.

Vissza a hírekhez