KAPUSTÁBOR 2019.06.24. - 06.28.

Munka és szórakozás - Idén is kiválóan telt a kapustábor

Mosoly és jókedv, ugyanakkor kemény munka és rengeteg verejtékes edzés jellemezte a Sugár Tímea Kapusképzés 2019-es nyári táborát, melyen 36 ifjú hálóőr vett részt a tököli sportcsarnokban.

A Sugár Kapusképzés alapítója, Sugár Tímea immár hatodik alkalommal rendezte meg nyári táborát, mely az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is magas szintű szakmai munkát, ugyanakkor vidám perceket és örök emlékeket hozott a résztvevők számára. A tököli  sportcsarnok kiváló színhelyet jelentett a fiatal kézilabda kapusok táborának, melyben a technikai fejlesztéseknek és edzéseknek köszönhetően eredményes hetet teljesíthettek a résztvevők. 

sugarkapuskepzes_img1300.jpg

- Úgy hirdetjük meg évről évre, hogy ez egy intenzív kézilabda kapus tábor, nem azért jöttünk ide, hogy lötyögjünk, hanem azért, hogy szakmázzunk, hogy tudást adjunk gyerekeknek. Az a cél, hogy egy valóban megszerzett és megtanult tudást tudjanak innen elvinni. Természetesen azért olyan feladatsorokkal és az edzések között olyan programokkal készültünk, hogy az élvezeti része is meglegyen az itt töltött időnek, de összességében ez egy szakmai tábor. 10 évestől egészen 18 éves korig vetek részt gyerekek a táborban, így voltak olyan technikai kivitelezések, melyeket az idősebbek már meg tudtak csinálni, a kisebbektől viszont ezt nem kértük, mert az ő korukban még indokolatlan lett volna azt a bizonyos technikát megtanulni. Az alapok mindenkinek adottak voltak, abban nem volt eltérés sem az eszközök, sem a feladatsorok esetében sem, de a lövések ereje, mennyisége, hogy épp szivacslabdával dolgoztunk vagy normál kézilabdával, ezekben a dolgokban voltak különbségek, de a sablon minden korcsoportnak ugyanarra épült fel - árulta el az egy hét szakmai alapjait Sugár Tímea.

Susunak az idei esztendőben sem kellett sokat bajlódni a tábor beharangozásával, sőt, ha őszinték szeretnénk lenni, ezzel egyáltalán nem is kellett foglalkoznia. A helyek ugyanis már azt megelőzően beteltek, hogy egyáltalán meghirdette volna magát a tábort.

- Fel sem tudnám hirtelen sorolni, Magyarországról mennyi helyről jöttek! Nagy boldogságot okoz, hogy már február elején minden hely elfogyott, gyakorlatilag meg sem tudtam hirdetni a tábort, mert előre bejelentkeztek és pillanatok alatt betelt a 36-os létszám. Van olyan kapusunk, aki Németországból jött, kint él a szüleivel, de a tábor miatt hazautazott Magyarországra. Szóval helyileg és életkort tekintve is nagy a szórás, ami kimondottan jó, hosszú és mély barátságok szövődnek itt, ami elkíséri őket a további életükben.

Bizony, ebben a táborban nem csupán új technikákat tanulhattak a gyerekek, de akár életre szóló barátságokat is köthettek. A három korcsoportban zajló munkát az egy hét során összesen 39 edzés jelentette, de mellette minden napra jutott olyan kiegészítő program, mely a vidámságot, a mosolyt  csempészte be a szakmai munka mellé. Nem csoda, hogy a gyerekek kiválóan érezték magukat.

- Nagyon sokat edzettünk, de ennek köszönhetően rengeteg dolgot is tanultunk, én nagyon örülök, hogy itt lehettem. Érdekes és hasznos technikákat mutattak be nekünk edzőink, én biztos vagyok abban, hogy ezek közül sokat hasznosítani is tudunk majd a meccseken. Kiváló közösség jött össze, ez sem elhanyagolható, a sok munka jó hangulatban telt, élményekkel telve térhetünk haza - árulta el érzéseit a 13 esztendős, tápiószelei Besteri Emma, aki épp klubváltás előtt áll, ősztől a Dabas kapuját védi, remélhetőleg a táborban megtanultak segítségével jó hatásfokkal.

A minőségi munka és persze a jó hangulat nagyban volt köszönhető annak, hogy Sugár Tímea egy jól összeszokott, vidám és hozzáértő csapattal tartja meg táborát.

- Ez már a hatodik kapustáborom volt és mostanra egy nagyon jó stáb állt össze, akiknek a segítségével valóban minőségi munkát tudunk végezni. Szikora Melindát nem kell bemutatnom, az Alba FKC és a Ferencváros korábbi kapusa, aki a következő szezontól az EHF Kupa címvédőjének, a Siófoknak a hálóját őrzi. Vele már az első évtől együtt dolgozunk a táborban, az edzéseket mi ketten vezetjük, most már abszolút összeszokott párosként. Cziráky Fanni is az első pillanattól részese ennek a tábornak, ő adja a hátteret, figyel a logisztikára, foglalkozik az épp nem edző, pihenőidőn lévő gyerekekkel. Második éve pedig már Csernus Kriszta is itt van velünk, nagyon sokat segít a gyerekek irányításában és felügyeletében. Valóban egy összeszokott csapat vagyunk és beszélgettünk is róla, hogy azért tudunk ennyire jól együtt dolgozni, mert különbözőek vagyunk. Mindenki más személyiség és így mást és mást tudunk betenni a közösbe, abszolút kiegészítve egymást.

A megfelelő szakmai háttér pedig nem marad hála nélkül, az ifjú kapusnövendékek nagy része már visszatérőnek számít. Így van ezzel a 14 esztendős Pinke Laura is, az Alba FKC serdülő csapatának kapusa, aki év közben is Sugár Tímeával dolgozik klubcsapatában.

- Nagyon jó a tábor, én sem első alkalommal vettem részt, nagyon vártam már, hogy újra nyár legyen és jöhessek. Rengeteg barátot szereztem már, a végére abszolút összeszokott közösségé váltunk, ráadásul nagyon sokat tanultunk, Meli és Susu edzései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy jobb kapusokká váljunk.

A nyár ugyan még nem telt el, a Sugár Kapusképzés nyári tábora azonban egy esztendőre bezárta kapuit. De nem kérdés, jövőre Susu újra várja a kapusok ifjú generációját, és jöhet újra a móka, kacagás, no meg a kemény munka.

 

 

Vissza