Kiss Éva

kiss_eva_sugarkapuskepzes.hu.JPGNév: Kiss Éva

Születési hely: Debrecen

Születési év: 1987.07.10.

Csapatai: Nádudvari SE, DVSC, Veszprém KC, Siófok KC, Fehérvár KC, Győri ETO

Eredmények: Magyar Bajnokság 2. hely, Magyar Kupa 2. hely

Válogatottság: 53

Válogatott eredmények: Ifjúsági Európa-bajnokság 3. hely, Európa-bajnokság 3. és 6. hely, Vb 8. hely

Közös munka: 2013-2015 Fehérvár KC NB I. felnőtt

Évike életrajza

11 évesen  Nádudvaron kezdtem kézilabda pályafutásomat kapusként és mivel elakadtak bennem néha a labdák, így a kapuban ragadtam :) A helyi iskolai csapattal szép eredményeket értünk el tornákon, diákolimpiákon (utolsó évben aranyérmesek lettünk).
A középisklai tanulmányaimat Debrecenben kezdtem és így  a DVSC játékosa lettem a következő 8 évre. Ezalatt számos szép eredményt értem az utánpótlás csapattal ( a Világjátékokon megszerzett 2. hely nagyon szép emlék számomra),  sikerült bekerülnöm a felnőtt csapatba és 2005-re NB I es kapussá váltam. A Lokival számos sikert értünk el, többek között bajnoki ezüst érem, Magyar kupa ezüst érem, BL szereplés.
Ezután egy kis vándorélet következett, 2011/12ben a Veszprém, 2012/13-ban a Siófok játékosa voltam, a 2013/14 és a 2014/15-ös szezonban pedig Székesfehérváron játszottam.
Az utánpótlás válogatottságom során elért legnagyobb sikert az ifjúsági Európa-bajnokságon megszerzett bronz jelentette. Karl Eric Böhn szövetségi kapitánysága alatta stabil tagja lettem a felnőtt válogatottnak, és életem első felnőtt világversenyén, a szerbiai EB-n rögtön bronzérmesek lettünk. A 2013-as világbajnokságon 8. helyet, a 2014-es Európa-bajnokságon pedig 6. helyet értünk el a válogatottal.
Pályám során számos remek kapusedzővel volt alkalmam együtt dolgozni, többek között Bíró Imre, Szathmári János, Irina Sirina és Sugár Tímea, és nekik is köszönhetően 2013-ban és 2014-ben az év legjobb női kézilabda kapusának választottak.
Mindemellett sok barátot is szereztem a sport által, akik hisznek bennem.

Vissza a kapusokhoz