REB, EZ A SZEZON A TANULÁSRÓL FOG SZÓLNI! - 2018 08.27.

Az elmúlt évet Békéscsabán töltő Györkös Rebeka a nyáron igazolt az Alba FKC-hoz, ahol régi álma teljesülhetett, együtt dolgozhat Sugár Tímeával.

Györkös Rebeka a 2012/2013-as szezonban mutatkozott be az akkor még Veszprémben székelő, ma már Mosonmagyaróváron szereplő klubban. Később Békéscsabára került, ahonnan az idei nyáron igazolta le az Alba FKC. A még mindig csak 24 esztendős kapus nem gondolkodott sokat a fehérvári lehetőségen.

- Egyrészt nagyon szimpatikus klub az Alba FKC, nekem mindig tetszett a csapat, az itt érezhető miliő, már akkor is, amikor ellenfélként találkoztunk. A fő szempont azonban Sugár Tímea személye, már nagyon régóta szerettem volna vele együtt dolgozni és nagyon hálás vagyok, hogy megadatott nekem ez a lehetőség.

- Hamarosan startol a szezon, jönnek a tétmeccsek, így a felkészülési időszakról már van tapasztalatod is a közös munkát illetően.

sugarkapuskepzes_IMG_0121.JPG

- Így van, nagyon sokat dolgoztunk. Susu egy igazi profi, hajtós, kemény munkát végeztünk az elmúlt hetekben, melynek az eredménye szépen lassan kezd körvonalazódni. Ezzel együtt még nagyon sokat kell tennünk azért, hogy a jelenleginél is jobb teljesítményre lehessek képes, de az biztos, jó helyen vagyok, pontosan azt a szintű és mennyiségű munkát végezzük, aminek a lehetősége engem Fehérvárra hozott.

- Nagyon nehéznek ígérkezik a szezon rajtja, hiszen a bajnok és BL-győztes Győri Audi ETO KC vendégei lesztek, majd a következő körben a Kisvárdát fogadjátok a Köfém Sportcsarnokban.

- Igen, nem lesz könnyű a rajt, de azért dolgoztunk a nyáron, hogy jól tudjunk szerepelni a bajnokságban, bízom benne, hogy jó formában tudjuk kezdeni a bajnokságot. Nyilván, mint minden sportember, mi is úgy megyünk neki minden mérkőzésnek, hogy szeretnénk azt megnyerni. Nehéz dolog ez, mert nyilván az a vágyunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, máshogy nem is lehet elkezdeni egy új idényt. A realitás talaján maradva azt mondom, a középmezőnyben ott lesz a csapat, de minden erőnkkel és tudásunkkal azon leszünk, hogy a lehető legelőkelőbb helyezést érjük majd el. Egyénileg szeretnék sokat fejlődni az elkövetkező évben, ez a szezon nekem erről fog szólni, de elsődleges természetesen a csapat szereplése lesz.

- Könnyű volt a váltás, a Békéscsabáról Fehérvárra költözés?

- Az elmúlt években néhány csapattársammal már játszottam együtt más helyen, így nem jöttem teljesen ismeretlen közegbe. Ez nagyon sokat segített a beilleszkedésben is, ráadásul mindenki nagyon segítőkész volt, nem okozott gondot bekapcsolódni a klub és a csapat életébe. A játékot tekintve persze még jobban meg kell ismernünk egymást, védekezésben nekem is meg kell ismernem a lányok mozdulatait, egyéni sajátosságait, így ezen a területen még akad munka bőven. Maga a város nagyon szép és szimpatikus, de még csak ismerkedem vele, igyekszem úgymond belakni Fehérvárt.

- Poszttársadnak, Mistina Kittynek sem kellett bemutatkoznod.

- Bizony, mi Kittivel már voltunk csapattársak, még Veszprémben, junior korunkban, így ismerjük egymást. Mivel mindketten arra az egy posztra pályázunk, van közöttünk egy egészséges rivalizálás, de ez szerintem egy pozitív és mindkettőnk számára hasznos tényező. Segítjük egymást, jó a közös munka, ami remélhetőleg az eredményekben, a mi produkciónkban is érezteti majd jótékony hatását.

A cikket írta: Németh Zoltán

Vissza a hírekhez