EGY NAP A LEHETŐSÉGEKRŐL - 2022.05.09.

 

EGY NAP A LEHETŐSÉGEKRŐL

A sport sok mindenre meg tud tanítani és fel tud készíteni. A sportoló mindent meg- tesz a célokért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából, de ismernie kell, hogy mivel tudja kiegészíteni az edzésmunkáját, ami a teljesítményét előrefelé fogja befolyásolni és a használatukkal többé válik. De mégis ki tud segíteni neki és mivel? Egy nap a lehetőségekről, a Sugár Alapítvány támogató programjában valósult meg, ahol a kérdésekre választ kaptak a sportolók.

A programban segítséget adtak, Kiss Marcell személyi edző, Mészöly Emil sportcoach és Sugár Tímea szakmai vezető. A résztvevők Polgár Dávid, Gyáli BKSE;Balogh Bertalan, XVI. ker. KMSE és Bacsi Mihály Sámuel   Tatabánya; kapusok.

Először Kiss Marcellt kérdezem, hogy milyen volt velük a közös munka?

Nagyon ügyes sportolók és nagyon lelkesen végezték a feladatokat. Három különböző háttérből, különböző lehetőségekből jöttek, viszont az alapokkal teljesen tisztában voltak mindannyian és nagyon jól formálhatóak.

Mi az a plusz, amit adni tudtál ezen a délelőttön?

Amiben segíteni tudtam nekik, hogy a technikákat hogyan csiszolják, a különböző kiegészítő gyakorlatokat hogyan alkalmazzák az edzéseik során, illetve a táplálkozásukkal hogyan tudnak a teljesítményoptimalizálás felé haladni.

Ha egy-egy alkalommal jönnek el, akár ilyen támogató programon keresztül, az is hasznos tud lenni számukra?

Mindenféleképen, mert egy-két dolgot ki tudunk küszöbölni illetve egy-két olyan technikai anyagot tudunk hozzá tenni, amivel elősegíthetjük a hatékony fejlődésüket.

 IMG_0630.jpg

Polgár Dávidot kérdezem, hogy ha a mai napból egy mondatot kellene kiragadni, akkor mi lenne az?

Egy mondatban nem tudom összefoglalni és kiragadni sem tudok, mert nagyon sok információt kaptam. Nagyon jó volt a személyi edzővel a közös munka és a táplálkozással kapcsolatos hasznos információkat biztosan be fogom építeni a minden napjaimba is. A sportcoachal történt beszélgetés is nagyon megérintett és már tervezgetem, hogy hogyan tudnék tudatosabban védeni a kapuban és felkészíteni magamat a mérkőzésre, mert ezek a feladatok azok, amiket fontos lenne kijavítanom. Ebben tud segíteni a videó elemzés is, ahol láthattam magamat, jó és rossz döntések végrehajtása közben.

Balogh Bertalantól kérdezem, hogy a mai napból, mi az, amit magával tud vinni?

A személyi edzőnél új eszközökkel és új mozdulatokkal ismerkedhettem meg, amiket be tudok majd építeni az edzéseimbe. A beszélgetés során több dolog is helyre került, számomra legfontosabb a célok megfogalmazása volt, abban tudott segíteni nekem ez a nap. Jó volt a videó elemzés is ahol láthattam, hogy hogyan kell reagálni egyes szituációkban. Mindenképpen be fogom tudni építeni, legalábbis igyekszem beépíteni a hallottakat a mindennapjaimba.

IMG_0634.jpg

 

Írta Berkesi Péter