DOLGOS ÉV VÁR A FEHÉRVÁRI KÉZILABDAKAPUSOKRA - 2018.08.27.

Dolgos év vár a fehérvári kézikapusokra.


sugar_kapuskepzes

Györkös Rebeka (balra) és Mistina Kitty (jobbra) edzőjükkel, Sugár Tímeával (Fotó: Sugár Tímea)

Az alaposan megfiatalított Alba FKC hálóőrei gőzerővel készülnek az új szezonra, mely meghatározó lehet pályafutásuk alakulásában.

Szeptember első napjai elhozzák a rajtot a női kézlabda NBI 2018/2019-es szezonjában, az Alba FKC-ra nem vár könnyű feladat, hiszen a többször magyar bajnok és Bajnokok Ligája győztes, mindkét sorozatban címvédő Győri Audi ETO KC otthonában kezdi meg a pontvadászatot. Deli Rita vezetőedző fiatal együttese kemény, de reményteljes szezon elé néz, melyben tehetséges kapusai adhatják meg a biztonságot a  csapat játékának.

Sugár Tímea irányításával készültek az albás kapushölgyek az új szezonra, Mistina Kitty immár második, a Békéscsabáról érkező Györkös Rebeka pedig első FKC-s bajnoksága előtt áll. Mistina Kitty tavaly nyáron igazolt az Albához és egy sajnálatos sérülés miatt rögtön a mélyvízben találta magát.

- Nagyon jól éreztem magam a kapuban az elmúlt szezonban, de az is igaz, hogy nagyon stresszes időszak volt. Herr Orsi sérülése miatt nagy felelősség hárult rám, de igyekeztem ennek megfelelni, élni a lehetőséggel és segíteni a csapatnak. A saját teljesítményemet nézve nem volt egy rossz első felnőtt szezon, de nyilván lehetett volna jobb is, én magam is jobbat szerettem volna. Az edzőim, Deli Rita vezetőedző, illetve Sugár Tímea, a kapusedzőm nagyon sokat segítettek, támogattak és maximálisan megbíztak bennem, ez nagyon sok nehézségen átsegített. Abszolút nem helyeztek rám nyomást, inkább nekem voltak elvárásaim saját magammal szemben, amiknek igyekeztem megfelelni. Ismétlem, egyénileg nem volt rossz szezon, de azért dolgozunk Susuval, hogy a jövőben még jobb lehessek.

Györkös Rebeka a 2012/2013-as szezonban mutatkozott be az akkor még Veszprémben székelő, ma már Mosonmagyaróváron szereplő klubban. Később Békéscsabára került, ahonnan az idei nyáron igazolta le az Alba FKC. A még mindig csak 24 esztendős kapus nem gondolkodott sokat a fehérvári lehetőségen.

- Egyrészt nagyon szimpatikus klub az Alba FKC, nekem mindig tetszett a csapat, az itt érezhető miliő, már akkor is, amikor ellenfélként találkoztunk. A fő szempont azonban Sugár Tímea személye, már nagyon régóta szerettem volna vele együtt dolgozni és nagyon hálás vagyok, hogy megadatott nekem ez a lehetőség. A felkészülési időszak alatt sokat dolgoztunk. Susu egy igazi profi, hajtós, kemény munkát végeztünk az elmúlt hetekben, melynek az eredménye szépen lassan kezd körvonalazódni. Ezzel együtt még nagyon sokat kell tennünk azért, hogy a jelenleginél is jobb teljesítményre lehessek képes, de az biztos, jó helyen vagyok, pontosan azt a szintű és mennyiségű munkát végezzük, aminek a lehetősége engem Fehérvárra hozott.

sugartimi_kezilabakapuskepzes_8185_post.jpg

Pályán és azon kívül is remek közösséget alkotnak a fehérvári kézislányok (Fotó: Alba Fehérvár KC Facebook)

Természetesen a lányok edzőjét, az Alba FKC kapusait felkészítő Sugár Tímeát is megkérdeztem, mit vár tanítványaitól az új idényben.

- A klub életében már többször előfordult, hogy fiatal kapusoknak adott bizalmat és segítette a tehetségük kibontakozásában. Ebben az évben is ezt a munkát folytatjuk. Mindig nagy öröm olyan kapusokkal dolgozni akik szeretnek dolgozni és vágynak arra, hogy többé váljanak. Én hiszek a munkában és a tudás erejében. Arra tanítom őket, hogy bízzanak magukban, hogy ne kételkedjenek, hogy tanulják meg a testüket irányítani, hogy a testbeszédből sok mindenre lehet következtetni és a szituációkra adott válaszokat vállalják fel. Mindig a maximumra tanítom őket, hogy ne elégedjenek meg a kevesebbel és merjenek nagy terveket kimondani és tenni értük.

És hogy mit hozhat az új idény a fiatal Alba számára? Györkös Rebeka frappánsan foglalta össze reményeit.

- Nem lesz könnyű a rajt, de azért dolgoztunk a nyáron, hogy jól tudjunk szerepelni a bajnokságban, bízom benne, hogy jó formában tudjuk kezdeni a bajnokságot. Nyilván, mint minden sportember, mi is úgy megyünk neki minden mérkőzésnek, hogy szeretnénk azt megnyerni. Nehéz dolog ez, mert nyilván az a vágyunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, máshogy nem is lehet elkezdeni egy új idényt. A realitás talaján maradva azt mondom, a középmezőnyben ott lesz a csapat, de minden erőnkkel és tudásunkkal azon leszünk, hogy a lehető legelőkelőbb helyezést érjük majd el. Egyénileg szeretnék sokat fejlődni az elkövetkező évben, ez a szezon nekem erről fog szólni, de elsődleges természetesen a csapat szereplése lesz.

Az Alba FKC szeptember 1-jén 18 órakor kezdi az új idényt a Győr vendégeként, majd egy hét múlva, szeptember 8-án jön az első hazai meccs, az ellenfél a Kisvárda lesz a Köfém Sportcsarnokban.

Írta: Németh Zoltán

A forrás elérhető: https://fmc.hu/2018/08/27/dolgos-ev-var-a-fehervari-kezikapusokra/

Vissza a hírekhez