NEM MÁS EMBER LETTEM ITT, HANEM KICSIT TÖBB - 2019.04.15.

Fehérvár? Nem más ember lettem itt, hanem kicsit több

sugarkapuskepzes_nem_mas_ember_lettem_1.jpg

Györkös Rebeka (balra) tökéletesen beilleszkedett Székesfehérváron (Fotó: Horváth Gyula / Alba FKC Facebook

2019.04.15. Németh Zoltán

Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapatának kapusa, Györkös Rebeka úgy érzi, kiváló döntést hozott, amikor Fehérvárra szerződött. Mindezt teljesítményével is igyekszik igazolni.

Az Alba Fehérvár KC szurkolói csoportja ebben a szezonban már másodszor, november után márciusban is Györkös Rebekát választotta meg az adott hónap legjobb játékosának. A nyáron Békéscsabáról érkezett kapus, Sugár Tímea tanítványa büszke a szurkolók elismerésére, hiszen ez egy pozitív visszajelzés számára az elvégzett munkáról, a meccseken nyújtott teljesítményéről.

– Ez egy nagyon jó visszajelzés, hogy azt, amit éppen csinálsz, jól csinálod, jó úton haladsz. Mindkét elismerésnek nagyon örültem, de főleg ez a márciusi lett egy picivel fontosabb számomra, mert úgy éreztem, néhány hete kisebb hullámvölgyön mentem át. Ez viszont egy nagyon erős és határozott visszajelzés volt, hogy ami csinálok azt tényleg jól csinálom, jó úton haladok.

– Miért és miből érezted úgy, hogy kisebb hullámvölgyön mentél keresztül?

– Egyszer jobban megy, egyszer nem, én pedig úgy éreztem az elmúlt időszakban, hogy hiányzik valami a teljesítményemből. Ez egy érzés, az ember nem találja a megfelelő stabilitást és alapvető dolgok, például hogy szélesen álljak vagy kihúzzam magam, ezek néha nem tökéletesek. Ezek apróságok, de amikor érzem, hogy ezek a dolgok rendben vannak, akkor jobban megy a védés. Ez fejben dől el, el kell hinni azt, hogy igenis képes vagyok rá, hogy meg  tudom csinálni, és ha ezt már el tudom hinni az már fél siker, akkor már csak meg kell valósítani. És ebben sokat segít ez a mostani elismerés, a szurkolóink visszajelzése.

sugarkapuskepzes_nem_mas_ember_lettem2.jpg

Györkös Rebekát kétszer is a hónap legjobbjnak választották ebben a szezonban a fehérvári szurkolók (Fotó: Alba Fehérvár KC Facebook / Horváth Gyula)

– Tavaly nyáron érkeztél Fehérvárra, nem titkoltan azzal a céllal, hogy együtt dolgozhass Sugár Tímeával, az Alba FKC kapusedzőjével. Hogyan telt a több hónapnyi közös munka?

– Nyugodtan mondhatom, nagyon jól! Olyan dolgokat tanultam az utóbbi háromnegyed évben, amivel idáig soha nem találkoztam, például a megfelelő helyezkedést, de mondhatnék még több ilyen dolgot. Nemcsak a sportban, hanem emberileg is nagyon sokat fejlődtem az elmúlt időszakban. Nem azt mondom, hogy más ember lettem, hanem egy kicsit több, úgy gondolom.

– Mennyiben más egy, a tabella első felében szereplő csapat kapuját védeni, mint mondjuk egy kiesés ellen küzdő együttesben szerepelni?

– Igen, igazából ez volt pár évvel ezelőtt a célom, korábban mindig alsóházi csapatoknál voltam és az, hogy minden évben a bennmaradásért kell harcolni, az az embert azért őrli idegileg. Tavaly nyáron, amikor Fehérvárra igazoltam, nekem az volt az egyik fő szempont, hogy egy erős középcsapathoz kerülhetek. Örülök, hogy ez összejött. Jó érzés azért dolgozni, hogy ez a csapat előrébb kerüljön, és én is el tudjam érni azt a célt, amit kitűztem magam mellé. Szerencsére a csapat nagyon hamar befogadott engem, illetve Szarka Adrit is, mivel csak mi jöttünk a nyáron. Nem annyira egyszerűek ezek a csapatváltások, teljesen új légkör, teljesen új város, teljesen új csapat, ehhez kell alkalmazkodni, de úgy gondolom, hogy ezzel végül nem volt semmi probléma.

– Mennyire zártad a szívedbe a várost, Székesfehérvárt?

– Még mindig ismerkedési fázisban vagyunk. Az utóbbi másfél hónapban, amikor már elkezdett jó idő lenni, egyre többet járom az utcákat. Tetszik, nagyon szép város, hangulatos, gyönyörű a belváros. Szóval nagyon megszerettem, mint várost Fehérvárt, illetve magát a csapatot is. Mindenki végzi a dolgát úgy, ahogy kell, szóval szeretem úgy egyben a környezetemet.

sugarkapuskepzes_nem_mas_ember_lettem3.jpg

Rebi már a Vörösmarty Könyvtárba is beiratkozott Fehérváron (Fotó: Simon Erika)

– Mi a véleményed az idei bajnokságról? Az ETO és az FTC kettősét leszámítva mintha kicsit kiegyenlítettebb lenne a mögöttük zajló versenyfutás.

– Igen, most igazából egy-két csapat van leszakadva itt a hajrára fordulva, de igazából az Érdtől a tízedik helyezettig egyben van a egész mezőny. Én is úgy gondolom, ilyen az utóbbi években nem volt, mert ugye megvolt az alsóház, középház, felsőház, konkrétan azt lehetett látni, de igazából aki most a tízedik, az könnyen odaérhet a hatodik helyre is például, mert tényleg minimális a különbség a pontokat tekintve. Ez szerintem azt mutatja, hogy azért erős a magyar bajnokság, mert bárhova utazik az ember, nem tud hátradőlni. Régen megvolt, hogy elmentél egy gyengébb csapathoz és akkor biztosan nyersz, most ezt nem teheted meg, ez jót tesz a csapatoknak is, ráadásul segít, hogy profibban gondolkodjanak a játékosok is.

– Nagy harcban van a csapat a hatodik helyért, hogy érzed, mi lehet benne ebben a szezonban az Alba számára?

– Még van hátra néhány mérkőzésünk, ebből kettő hazai lesz, a többit mind idegenben fogjuk játszani. Ami biztos, mi mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy visszamenjünk a hatodik helyre. A többit majd meglátjuk.

A cikk megjelent: fmc.hu
Írta: Németh Zoltán

 

Vissza a hírekhez