A KÉZILABDA AZ ÉLETE - 2023.03.13.

REV_4800.JPG

A KÉZILABDA AZ ÉLETE

EB arany-, VB ezüst-, valamint bronzérmes. Dolgozott együtt Németh Andrással és Mocsai Lajossal is. A legkülönlegesebb poszt abszolút ismerője, és már elég korán tudta, hogy edzőként is posztspecifikusan fog majd dolgozni annak ellenére, hogy ezt akkoriban még nem sokan alkalmazták. A sérülések megnehezítették a karrierjét, de ez sem szegte kedvét. Kapusedzőként a saját filozófiáját megfogalmazva hozott létre egy olyan képzést, aminek többek között köszönhetjük Szikora Melindát és Kiss Évát és feltörekvő fiatalként most bontogatja szárnyait Kubina Molli. Első női kapusedzőként került be a férfi magyar bajnokság legmagasabb osztályába. Így lehetne röviden bemutatni Sugár Tímeát, a kapust, az edzőt, pontosabban a kapusedzőt.

Írta: Winkler Gellért

Bővebben

Susu és a kapusok - 2023.02.08.

susu_es_a_kapusok.jpg

 Susu és a kapusok

Sugár Tímea, 101-szeres volt válogatott kapus a 2022/2023-as szezon kezdete óta dolgozik a CYEB Budakalász kapusedzőjeként. Kíváncsiak voltunk arra, hogy ezalatt a bő félév alatt mik a tapasztalatai és hogy érzi magát nálunk.

Forrás: Susu és a kapusok – Budakalász Kézilabda Zrt. (budakalaszfkc.hu)

Bővebben

Sugár Tímea évek óta igyekszik átadni az utódoknak a benne rejlő tudást - 2022.07.13.

feol cikk

Sugár Tímea évek óta igyekszik átadni az utódoknak a benne rejlő tudást

A hétköznapi ember számára szinte hihetetlen munkabírással rendelkezik az egykori kiváló hálóőr, a 101-szeres válogatott Sugár Tímea. Kapusképzést, ezen belül egy alapítványt működtet 2017-óta, foglalkozik a jövő kapusaival, emellett pedig szakkönyvet írt, és több, a kapusokkal kapcsolatos kezdeményezése van.

Forrás: FEOL

Írta: Káldor András

Bővebben

SZERETNI KELL AZT A SPORTÁGAT, EZ A LEGFONTOSABB - 2022.04.05.

boritokepSZERETNI KELL AZT A SPORTÁGAT, EZ A LEGFONTOSABB

A Legendáink nyomában sorozatunk legújabb részében Sugár Tímeával beszélgettünk, aki kétszer nyert bajnokságot csapatunkkal. A kiváló kapus visszavonulása után felnőtt és utánpótlásképzéssel is foglalkozik, a jövő hálóőreit az általa kifejlesztett Sugár-módszerrel készíti fel az élsportra. 

Forrás: fradimedia

Írta: Csermely Gergely

Bővebben

KÖZÖS KAPU, KÖZÖS ÉLMÉNY - 2021.03.01.

IMG_8354.PNG

Írta: presztízssport - februári számában megjelent cikk

Bővebben

NEM SZABAD CSAK A CSÚCSBAN GONDOLKODNI - 2018.07.27.

sugar_kapuskepzes_dsc8502.JPGAktív pályafutása során klubszinten és a magyar válogatottal is mindenféle éremből kijutott neki, majd miután egy sérülés miatt abba kellett hagynia, az edzői pályán találta meg a számításait. Idén már ötödik alkalommal rendezte meg a nyári táborát, az elmúlt szezon végén pedig hiánypótló kapusedzőkönyvvel jelentkezett. Sugár Tímeával beszélgettünk a kapusok felkészítéséről és az edzői-tanári szakma kihívásairól.

A Nemzeti Sport oldalon megjelenő cikk pdf formátumát ITT találod!

forrás: Nemzeti Sport

Írta: Nedelykov Tamás

Bővebben

KAPUSOK BIBLIÁJA - 2018.06.04.

Kapusok BibliĂĄja _8651.jpgA játékosként 101-szeres válogatott, Európa-bajnoki arany-, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Susu kapusként, majd edzőként gyűjtött tapasztalataira írta meg első könyvét.

forrás: albakezi.hu,  handball.hu
Írta: Németh Zoltán

Bővebben

MEGJELENT SUGÁR TÍMEA KAPUSEDZŐ KÖNYVE - 2018.05.24.

megjelent_kapusedzo_konyv.jpgA könyv az átlövések védéseire irányuló technikákat mutatja be, melyeket a kezdő, utánpótláskorú hálóőröktől kezdve egészen a felnőtt, professzionális szinten sportoló kapusokig mindenki hasznosíthat saját vagy tanítványa hatékonyságának növelése érdekében.

forrás: keziszovetseg.hu

Bővebben

ELHOZTAM A KÖNYVEKET - 2018.05.24.

elhoztam_a_konyveket1.jpgA nyomdából én hoztam el a könyveket, amikor megláttam a kész könyveket kezem-lábam remegett. Szuper érzés volt, sok évnyi munkát egy kötetben látni és kézbe venni. :-)

Bővebben

Susu, aki kirobbanthatatlan a kapuból

bemutatkozas_2018.jpgA Cornexivel 2005-ben EHF Kupát nyert, ma már az új generációt készíti fel Sugár Tímea, akinek hamarosan hiánypótló könyve is megjelenik.

Az fmc.hu oldalon megjelenő cikk pdf formátumát  ITT találod!

forrás: fmc.hu
írta: Németh Zoltán

Bővebben

MÁJUSBAN JELENIK MEG A KÖNYVEM! - 2018.03.18.

konyv_borito.jpgEgy nagyon hosszú időszaknak érek lassan a végére és meg tudom jelentetni az első könyvemet! Igaz most még pénzgyűjtésen vagyok, de sikerülni fog!

Bővebben

DEBRECENI KAPUSEDZŐI KONFERENCIÁN TARTOTTAM ELŐADÁST – 2017.11.21.

debreceni_kapusedzo_konferencia_1.jpgAmikor az előadásom közben figyelő szemek vannak, és az előadás közben megáll a levegő és a végén, olyan neves szakemberek jönnek oda gratulálni, mint Fekete Róbert, Farkas József, Ökrös Csaba, Skaliczki László és Rosta István. Akkor büszke lehetek magamra, hogy értéket tudok közvetíteni mások számára.

A szekesfehervar.hu oldalon megjelenő cikk pdf formátumát ITT találod!

forrás: szekesfehervar.hu

írta: Kaiser Tamás

Bővebben

EGY ÁLOM MEGVALÓSULT - 2017.06.22.

sugartimea_almaim.jpgEz a cikk az én megvalósult álmomról szól. :-)

Sugár Timi

írta: Káldor András

foró: Horváth Gyula​

Bővebben

AKI VÁLLALJA ÖNMAGÁT - 2016.05.22.

fehervar kc_sugartimi.jpg

Sugár Tímea, a Fehérvár KC (korábban Cornexi-Alcoa) NB I-es női kézilabdacsapatának hálóőre igazi sikertörténetet mondhat a magáénak. Kissé rendhagyó módon azzal kezdtük beszélgetésünket, hogy a kapusok szentek és flúgosak, ő meg mindig kapus volt, tehát netán ő is kicsit az?

Az feol.hu oldalon megjelenő cikk pdf formátumát ITT találod!

forrás: feol.hu
írta: Silye Sándor

Bővebben

ÚJ EDZŐ GENERÁCIÓ – 2016.05.17.

ujedzogeneracio_sugarkapuskepzes.hu.JPGHa az ember Sugár Tímeával beszélget, akaratlanul is átragad rá valami az egykori kézilabdakapus lendületéből és maximalizmusából. Az Európa-bajnok hálóőr 2007-ben, egy súlyos sérülés után kényszerült elhagyni hőn szeretett portáját, de nem sétált tőle messzire. Annak szentelte ugyanis az életét, hogy a következő generációknak átadja azt a tudást és akaratot, amelyikből ő táplálkozott.

Forrás: presztizssport.com

Bővebben

Négy Susu-tanítvány a négyes döntőben! 2016.04.29.

negy susu kapuskepzes.jpgA női Magyar Kupa elődöntőjének sorsolásán a címvédő Győri Audi ETO KC a legutóbbi bajnok FTC-Rail Cargo Hungariával került össze, míg a Fehérvár KC az Érddel találkozik. Előállt az a furcsa helyzet, hogy a Fehérvár KC kapusedző munkájának lenyomata négy kapus játékában is visszaköszönhet a hétvégén. Erről a helyzetről kérdeztük Sugár Tímeát, Susut, a Fehérvár KC kapusedzőjét.

Az fkc.hu oldalon megjelenő cikk pdf formátumát ITT találod!

forrás: fkc.hu
írta: Nagy Bernadett

Bővebben

Kiállítás – 2016.02.24.

sugarkapuskepzes_2016_02_24_kiĂĄllĂtĂĄs1.jpgNagyszerű és egyben különleges érzés volt a mai napon Sári Ruth-RUTH fotóművész kiállításán részt venni. Alanya és egyben szemlélője is voltam a mai rendezvénynek.

Forrás: https://www.presztizssport.com

Bővebben

EHF GÁLA MÉRKŐZÉS- SZÉKESFEHÉRVÁR - 2015.05.29.

ehf_gala13_sugarkapuskepzes.hu.jpg"Gálameccsel emlékeztek meg a 10 évvel ezelőtti  EHF-Kupa győzelemre a Fehérvár KC-nál. Az akkori sikercsapat játszott meccset a maiakkal. Sokakban még most is égett a tűz, és ha a sebességből vesztettek is valamit Siti Beáék, de lásztott: fantasztikus játékosok alkották a 2005-ös Cornexit."

Bővebben

KÉZILABDÁS GÁLA MÁJUS VÉGÉN - 2015.04.15.

fkc_szekesfehervar4_sugarkapuskepzes.hu.jpgA 10 évvel ezelőtti EHF-kupában aratott sikerre emlékeznek a székesfehérváriak - Sajtótájékoztató 2015. április 15.-én.

A sajtótájékoztató pdf-et  ITT találod!

Forrás: www.szekesfehervar.hu

A sajtótájékoztatón készült videó megtekintéséhez kattints a "bővebben" gombra!

Bővebben