EGY ÁLOM MEGVALÓSULT - 2017.06.22.

Egy álom megvalósult - Sugár Tímea alapítványa sokat tesz a jövő a kapusaiért

2017. június 22., 17:01 szerző: Káldor András 

SZÉKESFEHÉRVÁR Az Alba Fehérvár KC kapusedzője régi tervét valósította meg azzal, hogy létrehozta a Sugár Tímea Kézilabda Kapusképzés Alapítványt.

Sugár Tímea tizenhét éve foglalkozik kapusképzéssel. Az Alba Fehérvár KC kapusedzője kezei között olyan kiváló hálóőrök fordultak meg, mint Szikora Melinda, Kiss Éva, Herr Orsolya, vagy éppen Sipeki Flóra.

A játékosként Európa-bajnoki aranyat nyerő Sugár Tímea az elmúlt években a hétköznapok „szürke” edzései mellett különböző programokkal, táborokkal, találkozókkal teszi színesebbé kapusai életét.

- Amikor befejeztem a kézilabdát megfogadtam, hogy soha többé nem állok kapuba, mert túlságosan fájdalmas, nemcsak fizikálisan, hanem lelkileg is. Ehhez tartom is magamat. Régi tervem, és álmom volt az alapítvány elindítása, mert a technikában, a hozzáállásban saját módszer alapján fejlesztem a kapusaimat, és úgy gondoltam, hogy ezt formába öntöm. 17 éve edzősködöm, 10 éve hoztam létre kifejezetten kapusoknak szóló programomat - Kapusok túrája, a Kapusok találkozója, és a Kapusok társasága - ezeket saját zsebből finanszírozva tettem értük, de idő közben az én pénzem is elfogyott, így ennek az alapítványnak a megvalósításával talán mások is úgy lesznek vele, hogy van ennek létjogosultsága. - tudtuk meg Sugár Tímeától.

Az alapítvánnyal egy külön szakmai palettát hozna létre a szakember, hiszen azt vallja, hogy olyan tudással rendelkezik, amellyel senki más. Szeretné azonban, hogy ez mások számára is elérhető legyen. Bizonyítja, hogy mennyire elfoglalt, és igyekszik átadni a tudását, hiszen csak idén 59 kapussal dolgozott, 680 edzést tartott, és meccsen vett részt.

- Mások az elvárások a fiatalokkal szemben, a társadalom változása rájuk is rányomja a bélyeget. Tehetség mindig lesz, de csupán a tehetségtől soha nem lesz valaki kiemelkedő játékos, ahhoz alázatra, szorgalomra, és kitartásra van szükség. Ez bennünk alapból megvolt, a mai gyerekekben viszont nincs meg. Ehhez több pluszra van szükség.- hangsúlyozta.

Káldor András

Vissza a hírekhez