KITTY, HATÉKONY SZEZONBAN BÍZVA - 2018.08.27.

Mistina Kitty egy esztendeje rögtön mélyvízbe került az Alba FKC-nál, a fiatal hálóőr azonban bizonyította, lehet rá számítani. Sugár Tímea tanítványa szeptembertől egy még jobb szezont teljesítene.

Az Alba FKC mindössze 22 esztendős hálóőre körül alaposan felpörgött az élet a 2017/2018-as szezonban. A fiatal kapus bemutatkozott az élvonalban, ahol 27 bajnokin lehetőséget kapva kiegyensúlyozott és jó teljesítménnyel tette le névjegyét. Az immár második NBI-es szezonjára készülő Mistina Kitty kemény felkészülésen van túl, vezetőedzője, Deli Rita és a fehérvári kapusok munkáját felügyelő Sugár Tímea irányításával szeretne újabb szintet lépni.

- Nagyon jól éreztem magam a kapuban az elmúlt szezonban, de az is igaz, hogy nagyon stresszes időszak volt. Herr Orsi sérülése miatt nagy felelősség hárult rám, de igyekeztem ennek megfelelni, élni a lehetőséggel és segíteni a csapatnak. A saját teljesítményemet nézve nem volt egy rossz első felnőtt szezon, de nyilván lehetett volna jobb is, én magam is jobbat szerettem volna.

- A strandokról ismerős lehet az a tábla, melyen az olvasható: "Vigyázat! Mélyvíz, csak úszóknak!" Ez a mélyvíz neked megvolt és szerintem jól is úszott Mistina Kitty.

- Örülök, ha így láttad. Orsi sérülése miatt tényleg mélyvíz volt, de rengeteg segítséget kaptam, amiért nagyon hálás vagyok! Az edzőim, Deli Rita vezetőedző, illetve Sugár Tímea, a kapusedzőm nagyon sokat segítettek, támogattak és maximálisan megbíztak bennem, ez nagyon sok nehézségen átsegített. Abszolút nem helyeztek rám nyomást, inkább nekem voltak elvárásaim saját magammal szemben, amiknek igyekeztem megfelelni. Ismétlem, egyénileg nem volt rossz szezon, de azért dolgozunk Susuval, hogy a jövőben még jobb lehessek.

sugarkapuskepzes_DSC4655.JPG

- Győrben kezditek a szezont, majd jön a Kisvárda. Kemény rajt elé néz a csapat, ez nem vitás.

- Egy jól felépített felkészülésen vagyunk túl, láthatóan mindenki nagyon motivált, így összességében szerintem jól áll a csapat. Rengeteg felkészülési meccset játszottunk, ami nagyon fontos, mert igazi, valós meccsszituációkban gyakorolhattunk. Ráadásul a tavalyi szezon végére nagyon összeérett a csapat, szép eredményeink voltak, mivel a nyáron csak minimális változás volt a keretünkben, ez fontos tényező lehet az új idényben. Összetartóbbak, erősebbek vagyunk, sokkal jobban ismerjük egymás mozdulatait, gondolatait. Nekem is könnyebb dolgom van, mert ugyanazok védekeznek előttem, így sokkal összeszokottabbak vagyunk, mint tavaly ilyenkor. Ez nagy erősségünk lehet a 2018/2019-es bajnokságban.

- Akkor ez egyértelműen kiaknázható és pontokra váltható előnyt is jelenthet?

- Vannak olyan csapatok, melyek 8-9 új játékost is szerződtettek a nyáron, nekik ezeket az új igazolásokat csapattá kell gyúrniuk, ami hosszabb folyamat. Viszont nagyon sok kiváló játékos és egyéniség a magyar bajnokságot választotta, ők azonnali erősítést jelenthetnek csapatuk számára. Én úgy gondolom, hogy a mi erőnk az egységünkben van, az összeszokottságunk, a küzdeni tudásunk hozhat és hitem szerint hozni is fog bravúrokat, a középmezőny elérése bőven benne van ebben a nagyon fiatal csapatban.

- Sugár Tímea irányításával dolgoznak a kapusok Fehérváron, milyen a kapcsolatotok, mennyire tudtok jó kollektívát alkotni?

- Már egy éve dolgozom Susuval, aki kiváló kapusedző, nagyon kemény munkát végzünk és ennek mindig meg is van az eredménye. Az edzéseken végzett gyakorlatok mindig visszaköszönnek a meccseken, egy edző-játékos párosításban talán ez a legfontosabb értékmérő. Én egyre magabiztosabbnak érzem magam a vele elvégzett munka hatására, ráadásul én szeretek edzeni, a munkából élek, így az ő edzésmódszerei nagyon közel állnak hozzám.

- Györkös Rebeka személyében új "váltótárs" érkezett Fehérvárra. Ismeritek már egymást korábbról, hiszen juniorként csapattársak voltatok Veszprémben, most pedig ugyanazért a posztért, a kezdőkapus pozíciójáért dolgoztok.

- Az első a csapat érdeke! Álljon bármelyikünk is a kapuban, ha jól véd és ezzel segíteni tudja a csapatot a pályán, akkor már jók vagyunk. Ezért dolgozunk mind a ketten, ez a célunk, hogy jó teljesítménnyel lendítsük előre a csapat szekerét.

Németh Zoltán

Vissza a hírekhez